A manőver tréningeket és gyakorló túrákat március, április, május és október hónapban szervezzük.A manőver tréningek keretén belül illetve attól függetlenül is lehetőség van a Horvát “B” és “C” kategóriás engedélyek megszerzésére Spliben vagy Eszéken, az ára 300 euró( B jogsi).

A „behajózó” illetve „évzáró” túrákat a Candor Charter szervezésében, Kastelai indulással április végén, illetve október közepén szervezzük meg. Ilyenkor 5-10 vitorlással vágunk neki az élményvitorlázázsnak.

A gyakorló túrákon lehetőség van az alapok elsajátítására, a hajó kezelésére motorral illetve vitorlával, jachtkikötőkbe(marinákba) való bejelentkezésre, mooring köteles, bójás illetve párhuzamos kikötések gyakorlására. A fő hangsúlyt a gyakorlati oktatásra összponosítjuk. Ily módon a hajós megismeri a hajót, a tengert, a környező szigeteket, öblöket, kisebb városi kikötőket, bójamezőket és mindent, amire a későbbiekben szüksége lehet egy családi hajós nyaralás önálló levezetésére.

A gyakorló túráink általában egyéni résztvevőkből állnak, de nagyszerű ötlet a „kettő az egyben” megoldás, amikor a családfő vitorlázni tanul, a család pedig mindeközben biztos kezekben tud pihenni,nyaralni…

AJÁNLOTT FELSZERELÉS AZ EGYHETES ADRIAI GYAKORLÓ TÚRÁKHOZ :

  • - Spotros és kényelmes ruházatot érdemes pakolni ( mindenkit arra kérünk,hogy bőrönd helyett sporttáskát vagy hátizsákot használjon.)
  • - A tavaszi és őszi túrákon a nappali meleg után, az éjszakák már hüvösebbek, ezért a rövidnadrág és fürdőruha mellé érdemes meleg ruhát is pakolni: sapka,sál,vizálló kabát, nadrág, fehér talpú sportcipők, vitorlás kesztyű, sport napszemüveg.
  • - Hálózsák mindig legyen nálunk, igaz van ágynemű a hajón….de…a fejlámpa és a bicska is mindig jól jön.
  • - Tengeri betegségre használatos a horvát Dramina nevű gyógyszer, ami picit altat, ezért érdemesebb otthonról hozni a Stugeront és sport füldúgót! Alap gyógyszerek, mint fájdalom-ás lázcsillapító (pl. paracetamol tartalmú gyógyszer) sportkrém, sebtapasz, valamint gyomorrontás esetén használatos gyógyszereket ajánlatos magunkkal hozni. Természetesen, amennyiben valaki állandó gyógykezelés alatt áll, gyógyszerét mindenképp hozza magával!
Awesome Image
Awesome Image
Awesome Image